понеделник, 26 октомври 2009 г.

Вместо увод ...или кое всъщност е общото

Както казваше един мой стар приятел "От всички животни IT-специалистите харесват само пингвините, при това нарисувани." Повечето ми колеги пък твърдят "Linux??? Това не е за мен, прекалено объркващо е. Не виждам смисъл да го ползвам."
Кратко и ясно - собственикът на този блог е ветеринарен лекар, който по стечение на обстоятелствата се "зариби" по използването на софтуер с отворен код, по специално с Linux. В интернет пространството използва псевдонимите #/bin/bash или Zoomaster, според естеството на темата. Статиите тук ще бъдат предимно насочени към домашните любимци и софтуера с отворен код.

5 коментара:

  1. Докторе кажи, с какво може да се храни йоркширски териер

    ОтговорИзтриване
  2. С качествена гранула и с нищо друго. Аз моите "зверове" си ги храня с Purina Pro Plan. Virbac Vet Complex също е отличен избор. Не са евтини никак ама йоркитата ядат малко :))). Има и други добри марки на пазара. Изчакай, ще има статии специално посветени на храненето и грешките допускани от стопаните.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще ми е интересно да прочета нещо за крипторхизма при кучетата -- например, на каква възраст е препоръчително да се кастрират. Преди известно време прибрах едно улично пале на няма и два месеца. Отначало мислех, че просто развитието му е по-забавено, но сега вече е на 6 и определено си е крипторхид

    ОтговорИзтриване
  4. Изчакай да стане на година. Или когато започне да вдига крак да уринира. Ако тестиса не е слязъл в скротума - незабавна кастрация. Иначе опасността от тумори на тестиса и надсеменника при крипторхитите е много голяма.

    ОтговорИзтриване